was successfully added to your cart.

Oare mie mi-a fost sparta casuta?

Mă refer la căsuța de e-mail..

E o procedură destul de dificilă prin care poți afla dacă ai fost sau nu victimă a acestui sport cybernetic: spargerea conturilor de e-mail. În principiu ne place să ne păstrăm conversațiile într-un ambalaj de discreție, iar când cineva- un cracker, un procuror sau vreun „serviciu” oarecare își bagă nasul în acest ambalaj, evident, NU NE PLACE! (Nu mai vorbesc despre cei care chiar au unele secrete de păstrat. )

Ca să afli dacă ți-a umblat cineva la parole aveai o singură cale până acum: să fii atent la fiecare anunț făcut de siturile care fac publice asemenea „scăpări” și să parcurgi tone de date pentru a vedea dacă datele tale se regăsesc printre cele afișate. Ceea ce este o oboseală și o plictiseală.

Dar iată că un binecunost (!) autor și cercetător în securitatea IT s-a gândit să ne facă cumva viața mai ușoară și a pus la punct un sit specializat, încărcat cu toate datele făcute publice din acest domeniu. El se numește Troy Hunt, iar situl „Have I been pwned?” este extrem de ușor de folosit: trebuie doar să îți treci adresa de email și și să apeși „pwned”, astfel:

‘;–have i been pwned?

Check if you have an account that has been compromised in a data breach

Leave a Reply